BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

De Oranjeroute | Op ontdekkingsreis in de sporen van de Oranjes

   ‘Oranje’ zit ons in het bloed. We zijn er mee opgevoed en verweven. Ons volkslied het ‘Wilhelmus’ is ons met de paplepel ingegoten en we zingen ten minste het eerste couplet uit volle borst mee. Tijdens elke uitzending van voetbalwedstrijden van ‘ons Oranje’ zien we dat weer terug. We noemen de voetballers en voetbalsters zelfs onze leeuwen en leeuwinnen, als verwijzing naar de Nederlandse Leeuw op ons wapen.

Al op de basisschool moesten we tijdens de geschiedenisles hele rijen jaartallen uit ons hoofd leren, inclusief de gebeurtenissen en de bijbehorende namen. De Oranjes vooraan. In onze grote steden zijn tal van straten vernoemd naar onze Oranjehistorie. Nassaulaan, Waldeck Pyrmontkade, Weimarstraat, Dillenburgplein, Juliana van Stolberglaan, om er maar enkele te noemen.

 

 En wat te denken van de plaatsnaam ‘s-Gravenhage? “De haag van de graaf”. Al zeggen we tegenwoordig gewoon Den Haag, het is wel de woonplaats van onze Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Ze geven er regelmatig acte de préséance, zoals tijdens Prinsjesdag. Zijn ze niet op (staats)bezoek, dan zijn ze te vinden in hun werkpaleis aan het Haagse Noordeinde. En even niet vergeten: hier zetelt ook onze regering.

Ons Oranjehuis vindt haar oorsprong in Duitsland. In 22 Oranjeplaatsjes, elk met eigen hotspots, vind je een stukje Oranjegeschiedenis. Een goed voorbeeld is het stadje Nassau: de geboorteplaats van Willem van Oranje, de stamvader van de Oranjes.

Wat ontzettend leuk is nu de Oranjeroute. Een gave vakantieroute, die opgezet werd door het Duits Verkeersbureau. Het zal je niet verbazen hoe succesvol die is. Je viert als het ware vakantie in het teken van Oranje. Op je autotocht treedt je, zeg maar, in hun voetsporen en ontdek je er de leukste Duitse Oranjestadjes.

De Oranjeroute loopt door heel Duitsland en doet diverse bekende vakantieregio’s aan: Noordriin-Westfalen, Nedersaksen, Meckelenburg-Vorpommern, Brandenburg, Saksen-Anhalt, Thüringen, Hessen en Rijnland-Palts.

Als je de hele route wilt doen, dan zijn dat zo’n 2.200 km. In één keer misschien een beetje veel. We hebben daarom vier verschillende autorondreizen uitgezet: de Oranjeroute 'Dichtbij', Oranjeroute 'West', Oranjeroute 'Oost' en Oranjeroute 'Midden'. Stuk voor stuk makkelijk te maken autovakanties met elk weer een eigen charme. Je vindt deze rondreizen op: Rondreizen.nl

En oh ja. Omdat we allemaal zo graag fietsen, zijn er natuurlijk óók Oranjefietsroutes uitgezet. Startend in Oranjestad Apeldoorn (Paleis Het Loo), zijn er maar liefst zo’n 35 etappes. Van tochtjes tot tochten, van net over de grens tot verder weg. Ook de Oranjefietsroute kan je vinden via Rondreizen.nl/oranjefietsroute

Een complete beschrijving en vier gave autoroutes ving je op onze site Rondreizen.nl

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.